suomeksi

Minusta

Annika Lyytikäinen (s. 1995) on suomenruotsalainen klarinetisti ja säveltäjä joka pohjaa työnsä pohjoismaiselle ja juutalaiselle kansanmusiikille. Useamman eurooppalaisen klarinettitradition taitajana Lyytikäinen on paitsi kansanomaisen klarinetinsoiton asiantuntija, myös monipuolinen yhtyemuusikko, säveltäjä ja kouluttaja.

Vuonna 2014 Annika perusti duo Aléan yhdessä kantelisti Aurora Visan kanssa. Aléan ohella Annika esiintyy säännöllisesti Helsinki Middle Eastern Orchestra, Ivor Makes Tea Quartet, FOLKLARA?! ja SibA Folk Big Band -projektien ja yhtyeiden kanssa.

Annika opettaa kaikentasoisia oppilaita Helsingissä. Hän pitää myös lyhytkursseja klarinetinsoitosta kansanmusiikissa, suomalaisesta kansanmusiikista ja klezmeristä festivaaleilla, kouluissa ja muissa oppilaitoksissa. Annika valmistui musiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta (Taideyliopisto) vuonna 2018.


Yhtyeet ja projektit

Aléa

Aléa on kantelisti Aurora Visan ja Annika Lyytikäisen vuonna 2014 perustama kansanmusiikkiduo. Yhtye soittaa tähän päivään sovitettua perinteistä pohjoismaista kansanmusiikkia sekä omia, tanssijalkaa vipattavia sävellyksiään.

Aléa on esiintynyt useammilla suomalaisilla kansanmusiikkifestivaaleilla ja keikkalavoilla useassa Euroopan maassa. Perinteisempien konserttien ohella Aléa tavoittaa myös kansanmusiikille vieraammat yleisöt pitämällä työpajoja ja koulukonserttikiertueita.

Helsinki Middle Eastern Orchestra

FOLKLARA?!